Pulverlackering

Pulverlackering är en ytbehandlingsform som vi på Alucrom utförs i Polen. En grundlig rengöring behöver göras på ytan innan lackeringen utförs. Principen för pulverlackering är samma som för elektrostatputsning med våtfärg. Man ser till att pulvret blir laddat med elektrostateffekt eller genom uppladdning med friktion.

Att pulverlackera har många fördelar, det är ett effektivt sätt att ytbehandla men ger också föremålet en längre livslängd. Det är även mycket ekonomiskt och miljövänligt, då översprutet återvinns vid materialpåläggning. Med pulverlackering får man också en jämn applicering på kanter och hörn, och en slitstark yta. Det är även ekonomiskt fördelaktigt och mer miljövänligt att behandla föremål med pulverlack.

Vi arbetar där det passar bäst för dig som kund. Vi ytbehandlar metalliska material såsom stål, rostfritt stål, varmförzinkat stål, aluminium, mässing, koppar och magnesiumbaserade lättmetaller eller olika kombinationer av dessa metaller.

Vid applicering dras då pulvret till godset, där det sedan fastnar som lack. Den elektriska laddningen gör att färgen lägger sig som ett jämnt lager på ytan. Föremålet måste härdas i ugn efter att man lagt på färgen.

Här utför vi pulverlackering: