Överlägset tuffaste skyddet – lägsta miljöpåverkan

Starkast lysande stjärnan inom korrosionsskydd

Ibland kommer det ut en produkt på marknaden som förändrar allt. Fontezinc HR är en sådan. Denna unika ytbehandling utvecklades redan på 1970-talet av amerikanska NASA. De ville hitta ett effektivt sätt att skydda uppskjutningsramperna mot den plötsliga och extrema hetta som uppstår när ett rymdskepp lyfter. Resultatet ser vi idag i form av den starkast lysande stjärnan inom korrosionsskydd.

Numera används Fontezinc HR för sin unika förmåga att skydda stålkonstruktioner mot korrosion i alla typer av miljöer, till och med i virvlande havsvatten eller under mineralrik och konstant fuktig jord. Ytbehandlingen, som inte är en färg i traditionell bemärkelse, får sin styrka genom att kemiskt reagera med stålytan och bildar vad som kan liknas vid en sköld. Den kemiska bindningen, som till stora delar består av zink, förhindrar spridning av rost mellan beläggningen och stålet och är dessutom självläkande vilket resulterar i extra långa livslängder.

Sticker ut med en Svanenmärkning

Fontezinc HR är också ensam i sin kategori om att ha en Svanenmärkning. Bland annat för att innehållet kommer från 96 procent återvunnen zink. Produkten är också säker eftersom sammansättning förhindrar att zinken läcker ut i omgivningen. Men miljöfördelarna är många fler än så. Själva Fontezinc-processen kräver mindre energi jämfört med varmförzinkning vilket är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv. Med Fontezinc HR går det också att få bättre kontroll över detaljer och strukturer, zinkskiktet kan göras tunnare och formkompabiliteten är större jämför med varmförzinkning. Det påverkar slutresultatet med lättare vikt men också den estetiska upplevelsen eftersom ytor blir jämnare och tunnare. Fontezinc HR-behandlat stål blir helt enkelt snyggare.

Resurssmart

Sammanfattningsvis ger Fontezinc HR ett överlägset hållbarhetsresultat. Själva processen och appliceringen går snabbare än andra korrosionsbehandlingar med torktid på enbart 30 minuter. Behovet av underhåll eller ommålning förvinner vilket sparar både tid och resurser samt minskar kostnader både på lång och kort sikt.

Prata med våra experter!

Vill du bli kontaktad av Alucrom?