Alucrom har restaurerat Svinesundsbron

Ett unikt samarbeta mellan Granitor-bolag

Nya Svinesundsbron förbinder Sverige med Norge och bron stod klar för fjorton år sedan. Väder, vind och trafik har slitit på bron, och 2019 var  det är dags att reparera delar av den. Alucrom vann upphandlingen som avsåg reparationsarbete under en period på fyra år. Tillsammans med dåvarande systerbolag Granitor Ställningar erbjöd Alucrom ett unikt erbjudande där blästring, målning och en specialutformad ställningsbyggnation togs fram för att möta de krav som den komplicerade broreparationen krävde.

– Underhållsarbetet startade i slutet av juni 2019, Alucrom reparerade betongskador samt förbättrade målningsarbetet på bron, dessutom var kantbalkarna i behov av blästring, säger Mikael Trollgaard, Affärsområdeschef på Alucrom Entreprenad.

Ställningen var en speciallösning som anpassades till bron och till projektets behov. Med den innovativa lösningen och mycket kompetent projektplanering kunde vi erbjuda kunden en unik lösning på hur ställningarna monteras på bron utan att begränsa framkomligheten.

– Att kunna erbjuda en komplett lösning där blästring, målning och ställningar tillhandahålls är en av våra största fördelar, inom Granitor-koncernen har vi flera bolag och tjänster under samma tak. I detta projekt matchar vi kundens önskemål utan olika mellanhänder, säger Mikael på Alucrom.  Broreparationen pågick fram 2022.

Kontakta oss på Alucrom för mer information